15. DALMATINSKA ŠANSONA - ŠIBENIK 2012.

Dvije večeri (24. i 25.8.), na kojima se već tradicionalno 15. put za redom okupljaju najcjenjenija imena hrvatske estrade, i ovaj će put ugostiti sam vrh glazbene piramide.

I ovogodišnja šansona kvalitetom pjesama, koje je strogi žiri uvrstio u program, zasigurno će očuvati visoki standard svojih prethodnica. Taj odabrani repertoar autori i izvođači izvodit će na prekrasnom šibenskom trgu. Naći će se tu i neka nova imena koja će vas oduševiti. Ovogodišnje 15. Večeri dalmatinske šansone bit će prava glazbena i scenska poslastica za sve koji redovito prate ovaj festival.

 
„Dalmatinska šansona" najcjenjeniji je naš festival i jedini koji se može pohvaliti naklonošću publike, autora i izvođača. Struka godinama favorizira upravo ovaj festival jer je postao simbol kvalitete i dosljednosti i višestruki dobitnik „Porina“. Neki od izvođača, kao i autori redovito sudjeluju na njemu, te su postali "zaštitni znak" šibenske šansone. Dalmatinska šansona iznjedrila je novu generaciju sjajnih izvođača, a neka su zvučna imena dobila novu potvrdu.

'Petnaest ti je godina tek

Šibenik je svom neizmjernom glazbenom bogatstvu  u prošlosti,sadašnjosti i vjerujemo u budućnosti pridodao i večer autorske pjesme. Petnaesti put. Ono što je ostalo od lakoglazbenog žanra uglavnom je je autorska pjesma.

Od Brela i Dylana do današnjih dana.Tako i ove godine Šibenik donosi mnogo novog materijala. Ima tu i poznatih, potrošnih rukopisa, ali i novih namjera, novih imena - što bi trebalo osigurati i budućnost. Kantautor  je pjesnik, skladatelj i pjevač, koji izmiče rutini notorne šlageristike. Sudionici šibenskih večeri "Dalmatinske šansone" to i čine. Zbog toga je mnogima čast doći,

učestvovati  ili pak tek prisustvovati. Od prvih dana Gabi i ja pomagali smo koliko je trebalo, a i sutra smo spravni "dati ruku" ustreba li; na najljepšem od trgova, pred najljepšom Katedralom u najljepšem od gradova.

Pozdravljamo i nazdravljamo''

 Arsen i Gabi     
Šibenik, kolovoz 2012.
 

Album našeg najtrofejnijeg festivala ponovo izlazi i ove godine pod etiketom Scardone. Niski bisera sa sjajnom dalmatinskom glazbom  pridodali smo još jedan biser –

 

ANTOLOGIJA DALMATINSKE ŠANSONE –  BEST OF - 15 GODINA“

 

koji izlazi neposredno pred festival. Riječ je o dvostrukom albumu koji će donijeti sve kultne pjesme koje su obilježile zadnje godine naše glazbene scene i donijele Dalmatinskoj šansoni laskavu titulu najkvalitetnijeg domaćeg festivala.

Audio izdanja

 

Prodaja ulaznica

Ulaznice za Večeri dalmatinske šansone možete nabaviti online na Croatia Tickets

 

 

 

 

Zlatni sponzor festivala 24. Večeri dalmatinska šansone Šibenik 2021.