Novosti

Nada se i trećoj sreći na "Šansoni": Bernarda Bruno, pjevačica koja živi u Švicarskoj o svojoj sljepoći, vjeri, glazbi...

Bernarda Bruno stiže i ove godine na “Dalmatinsku šansonu” i, sportskim rječnikom, brani lanjsku titulu pobjednice šibenskog festivala. Šibenska je publika već naučila na tu Hrvaticu iz Švicarske, koja se, nema sumnje, dobro nosi sa svojim hendikepom. Simpatična i zgodna djevojka potpuno je slijepa.

Opširnije →

Donosimo kompletnu listu izvođača na Večeri novih skladbi dvadesetih Dalmatinskih šansona

Gotova je lista Večeri novih skladbi na jubilarnom dvadesetom festivalu Dalmatinska šansona koja će se održati 19. kolovoza u Šibeniku na pozornici pred Gradskom vijećnicom. Organizatori su od skladbi koje su došle na natječaj odabrali 24, a čast da otvori Šansonu dobili su Šibenčani iz Bagatina. U nastavku provjerite kompletan raspored izvođenja i sve izvođače.

Opširnije →

Belan predvodi izvođače na 20. jubilarnoj Dalmatinskoj šansoni

Opširnije →

Najbolji debitant prošlogodišnje Šansone snimio spot za 'Djecu sunca'

Tomisilav Šanić, prošlogodišnji osvajač šansonjera za najboljeg debitanta s pjesmom 'Djeca sunca' za koju je napisao i glazbu i tekst, snimio je video spot na Martinskoj, a režiju potpisuje šibenski redatelj Željko Petreš.

Opširnije →

Budi se kultni šibenski festival: Na Šansonu stižu Massimo, Belan, Hari, Tedi Spalato...

Nekako s proljeća, kako je otpjevao legendarni, ali nažalost pokojni Kemal Monteno, budi se i Dalmatinska šansona u Šibeniku. I formalno, i stvarno. Ovih dana raspisan je natječaj za nove skladbe, koji će trajati do 5. svibnja.

Opširnije →

Na jubilarnu Šansonu dolaze poznata irska kantautorica te dobitnik Grammyja s Broadwayja

Branko Viljac i Dušan Šarac, direktorski dvojac Šansone, veliki jubilej će obilježiti tjednom dalmatinske šansone koji će, uz dvije festivalske večeri, 19. i 20.kolovoza, popratiti s gostima iz inozemstva. Prva večer će biti retrospektiva najboljih skladbi od 1998. do 2016. godine, a očekuje vas i bogat show program te gala večer.

Opširnije →

Glazbena Udruga „Šibenik koncert“ i direkcija festivala „Večeri dalmatinske šansone“ raspisali su natječaj za izbor 20 skladbi koje će biti izvedene na Večerima novih skladbi

Glazbena Udruga „Šibenik koncert“ i direkcija festivala „Večeri dalmatinske šansone“ raspisali su natječaj za izbor 20 skladbi koje će biti izvedene na Večerima novih skladbi 20. šibenskog festivala dalmatinske šansone. Rok za prijavu skladbi je 5. svibnja, a one koje budu izabrane i zaslužile da budu otpjevane šibenska publika će izravno, a ljubitelji dalmatinske šansone putem HTV-a čuti 19. kolovoza.

Opširnije →

Šibenska šansona i Dušan Šarac u utrci za nagradu Porin, čak pet nominacija za Matiju Dedića

Čak pet nominacija za nagradu Porin ima Matija Dedić, a po jednu nominaciju imaju Šibenska šansona te Dušan Šarac kao producent Festivala dalmatinskih klapa u Omišu. Finalisti 24. izdanja Glazbene nagrade Porin objavljeni su jučer na svečanoj ceremoniji u zagrebačkom Matis Absolute Loungeu.

Opširnije →

Pjevačkom velikanu u čast: Vicina ‘Zvona moga grada’ zvonit će u Šibeniku i nakon 45 godina

Prekrasna skladba “Zvona moga grada”, s kojom je Vice Vukov pobijedio na “Splitskom festivalu” prije točno 45 godina, otvorit će ovogodišnje 18. “Večeri dalmatinske šansone”, koje će se u Šibeniku održati 21. i 22. kolovoza.

Opširnije →

Šibenska šansona 14. put natječe se za Porina

Nominacija za Porina šibenskom je festivalu jučer u Zagrebu dodijeljena za najbolji album s raznim izvođačima, čiji su urednici Branko Viljac i Dušan Šarac.

Opširnije →

Novosti

     

    Prodaja ulaznica

    Ulaznice za Večeri dalmatinske šansone možete nabaviti online na Croatia Tickets