Slobodna Dalmacija - Arsen pjevao za Vicu

01.Svibanj.2006, 09:41 admin

Svoju sjetnu skladbu "Nisam ti dospio reći" Arsen je posvetio svojem teško bolesnom sugrađaninu i glazbenom prijatelju Vici Vukovu, što je bilo iznimno dirljiv trenutak. Šibenskom prijatelju i Klubu Šibenčana pjevalo se od srca...

Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski zvonila je zvucima dosad najboljih skladbi izvedenih na šibenskom festivalu Dalmatinske šansone od 1998. do 2005. godine. Koncert je bio humanitarnog karaktera a uz potporu HRT-a i Glazbene udruge Šibenik koncert iniciralo ga je i Zagrebačko društvo Šibenčana i prijatelja Šibenika kako bi prikupilo novac za otkup svojih zagrebačkih prostorija.

Prvu retrospektivu ekog od hrvatskih festivala otvorila je Šibenska klapa Maslina s već kultnom skladbom Da te mogu pismom zvati.


Uslijedili su Tina Vukov i klapa Luka (Meni žalost ne stoji), Ibrisa Jusić (Mornarski addagio), Tomislav Bralić i njegov Intrade (Dalmacijo lipa), Massimo (Gdje je ljubav), Hari Rončević (Tamo di sunce sja) i klapa Fortica (Balada o Koki). Prvi dio koncerta zaključili su Neno Belan i klapa More (Galeb) te Meri Cetinić sa svojom Rijekom bez povratka.


Feštu Šibenske šansone nastavili su Đani Stipaničev i klapa Maslina s prošlogodišnjom pobjednicom Potraži me, More s Tarašom i Šime Bubica sa skladbom Dušo moja. Vječni mladić Ivo Pattiera otpjevao je Potroši san sve živote dok su ansambl Bonaca i sopranistica Nera Gojanović dobili veliki pljesak za skladbu Di zvizda padne. No, najviše se pljeskalo velikom Arsenu Dediću!

Svoju sjetnu skladbu Nisam ti dospio reći posvetio je svom teško bolesnom sugrađaninu i glazbenom prijatelju Vicu Vukovu, što je bio najdirljiviji treutak koncerta.

Šansona 2023