Gužva na Dalmatinskoj šansoni, u publici i ministar rada: ‘Spojio sam ugodno s korisnim’

18.Kolovoz.2017, 14:55 admin

Iako je cijeli tjedan u znaku Šansone, dvije glavne večeri održavaju se večeras i sutra na najljepšem trgu ispred šibenske katedrale. Tradcionalno, prva večer je rezervirana za stare skladbe, a kako je je ove godine jubilarno dvadeseto izdanje festivala, petak je rezerviran za Večer najboljih skladbi Dalmatinske šansone 1998-2016.

Veliki broj Šibenčana večeras je došlo poslušati ono najbolje što je Šansona iznjedrila u proteklih dvadeset godina, a u publici je bio i ministar rada i mirovinskog osiguranja Marko Pavić kojega, kako nam je kazao, korijeni vežu za šibenski kraj.

– Često dolazim na Šansonu kako s majčine strane vučem zatonske korijene. Zasad sam još uvijek na godišnjem, ali susreo sam se s gradonačelnikom i županom s kojima sam razgovarao o projektima. Naravno, u planu su i službeni posjeti župniji i gradu kako bi vidjeli što sve možemo poduzeti, posebno po pitanju zapošljavanja. Trenutačno imamo otvoren  natječaj za zapošljavanje starijih žena za pomoć u kućanstvima, kazao je Pavić koji je odmor u Šibeniku spojio s korisnim.

Do konkretnih zaključaka u razgovoru s gradonačelnikom i županom nije došao jer je sve proteklo u neformalnoj atmosferi, ali u dogledno vrijeme doći će u Šibenik s timovima.

Na prvoj večeri Šansone koju vode Uršula Tolj i Robert Ferlin nastupit će 24 izvođača.

Šansona 2023