Večernji list - Trijumf 'Jubavi' i Tedija Spalata

23.Kolovoz.2004, 09:50 admin

Tedi Spalato i klapa Teuta pjesmom "Lipote gladan, jubavi žedan" apsolutni su pobjednici sedmih Večeri novih skladbi Dalmatinskih šansona.

Pjesmu za koju je tekst napisao Branko Slivar, Spalato je dobio tri kipića Šansonijera: prvu nagradu žirija i publike, te kipića za najbolji tekst.
- Nisam očekivao pobjedu, posebno ne tri Šansonijera - kazao je Spalato, neskrivajući oduševljenje dobivenim nagradama.
S Trga Republike Hrvatske s čak četiri Šansonijera otišao je i Neno Belan. Njegova pjesma "Srce od leda" proglašena je najizvođenijom šansonom 2003. godine, dok je ovogodišnja pjesma "Divojka s juga" koju je otpjevao s klapom More osvojila drugu nagradu publike i treću nagradu žirija (uz Meri Cetinić), a proglašen je i najboljim kantautorom.

- Nije bitna nagrada, bitno je da se pjesma sluša i zato se nadam da će i ovogodišnja "Divojka s juga" biti jedna od najizvođenijih šansona 2004. godine - ističe Belan.
Dva Šansonijera, drugu nagadu žirija i treću nagradu publike, osvojio je i Massimo & Alkemičari pjesmom "Gdje je ljubav".
- Ja se nadam da će ova šansona biti jedna od onih koje ostaju. Nagrade nisu bitne, kada bi u tim kipićima bilo nekoliko tisuća eura, onda bi to pomoglo boljem stvaranju u budućnosti. Ovako je to samo još jedno lijepo "tapšanje" po ramenu - kazao je Massimo.
Najboljim debitantom proglašena je Tina Vukov pjesmom "Moj otac i ja", a vokalna skupina Rivers osvojila je Šansonijera za najbolju interpretaciju.
Antonija Mrša

Šansona 2023