Pobjednici Šansone klapa Šufit i Cambi, Belan najizvođeniji, Romana Lalić debitantica godine

20.Kolovoz.2017, 14:57 admin

Završila je 20. jubilarna Šansona najzabavnijim dijelom večeri – dodjelom nagrada žirija i publike. S obzirom na količinu izvrsnih pjesama koje su šibenska publika i žiri čuli, nisu imali niti malo lak zadatak.

- Bilo mi je odlično. Jučer sam se podsjetio na dosadašnjih 20 godina i moram priznati da mi je bilo izuzetno. Večer novih skladbi je uvijek uzbudljiva jer su ti i debitanti, a bilo ih je i iz Šibenika. Imam svoje favorite koji su mi bili simpatični, ali ću ih zadržati za sebe – kazao nam je šibenski gradonačelnik Željko Burić.

Najbolja debitantica je Romana Lalić Perković , nagradu za najbolji tekst osvojio je Frane Bilić za pjesmu 'Srce prije kiše', dok je Diogen imao najbolje kantautorsko djelo. Šansonjera za najbolji aranžman dobio je Nino Nimac za skladbu 'Svojim Snom' koju su izveli Indigo.

 

Branko Viljac uručio je Meri Cetinić plaketu za dugogodišnju suradnju, a Neno Belan opet ima najizvođeniju pjesmu s prošlogodišnje šansone 'Sanjaj'.

 

Žiri je prvu nagradu dao klapi Šufit i skladbi 'Uzelo te nebo suncu' , dok je na drugo mjesto zasjela Zsa Zsa sa skladbom 'Kad budemo sami'. Treće mjesto žiri je dodijelio klapi Cambi i 'Jubit ću te zauvik'.

 

Publika je prvim mjestom nagradila Četiri tenora, dok su se na drugom i trećem mjestu našli grupa 022 i klapa Brodarica.

Šansona 2023