15. DALMATINSKA ŠANSONA - ŠIBENIK 2012.

Dvije večeri (24. i 25.8.), na kojima se već tradicionalno 15. put za redom okupljaju najcjenjenija imena hrvatske estrade, i ovaj će put ugostiti sam vrh glazbene piramide.

I ovogodišnja šansona kvalitetom pjesama, koje je strogi žiri uvrstio u program, zasigurno će očuvati visoki standard svojih prethodnica. Taj odabrani repertoar autori i izvođači izvodit će na prekrasnom šibenskom trgu. Naći će se tu i neka nova imena koja će vas oduševiti. Ovogodišnje 15. Večeri dalmatinske šansone bit će prava glazbena i scenska poslastica za sve koji redovito prate ovaj festival.

 
„Dalmatinska šansona" najcjenjeniji je naš festival i jedini koji se može pohvaliti naklonošću publike, autora i izvođača. Struka godinama favorizira upravo ovaj festival jer je postao simbol kvalitete i dosljednosti i višestruki dobitnik „Porina“. Neki od izvođača, kao i autori redovito sudjeluju na njemu, te su postali "zaštitni znak" šibenske šansone. Dalmatinska šansona iznjedrila je novu generaciju sjajnih izvođača, a neka su zvučna imena dobila novu potvrdu.

'Petnaest ti je godina tek

Šibenik je svom neizmjernom glazbenom bogatstvu  u prošlosti,sadašnjosti i vjerujemo u budućnosti pridodao i večer autorske pjesme. Petnaesti put. Ono što je ostalo od lakoglazbenog žanra uglavnom je je autorska pjesma.

Od Brela i Dylana do današnjih dana.Tako i ove godine Šibenik donosi mnogo novog materijala. Ima tu i poznatih, potrošnih rukopisa, ali i novih namjera, novih imena - što bi trebalo osigurati i budućnost. Kantautor  je pjesnik, skladatelj i pjevač, koji izmiče rutini notorne šlageristike. Sudionici šibenskih večeri "Dalmatinske šansone" to i čine. Zbog toga je mnogima čast doći,

učestvovati  ili pak tek prisustvovati. Od prvih dana Gabi i ja pomagali smo koliko je trebalo, a i sutra smo spravni "dati ruku" ustreba li; na najljepšem od trgova, pred najljepšom Katedralom u najljepšem od gradova.

Pozdravljamo i nazdravljamo''

 Arsen i Gabi     
Šibenik, kolovoz 2012.
 

Album našeg najtrofejnijeg festivala ponovo izlazi i ove godine pod etiketom Scardone. Niski bisera sa sjajnom dalmatinskom glazbom  pridodali smo još jedan biser –

 

ANTOLOGIJA DALMATINSKE ŠANSONE –  BEST OF - 15 GODINA“

 

koji izlazi neposredno pred festival. Riječ je o dvostrukom albumu koji će donijeti sve kultne pjesme koje su obilježile zadnje godine naše glazbene scene i donijele Dalmatinskoj šansoni laskavu titulu najkvalitetnijeg domaćeg festivala.