Slobodna dalmacija - I Anja će zapjevati

28.Svibanj.2006, 09:44 admin

Kuriozitet ovogodišnje Šansone svakako je nastup čak petero hrvatskih glumaca, a uz Anju Šovagović-Despot pjevat će i Arijana Čulina, Kostadinka Velkovska, Ante Čedo Martinić i Šime Bubica

Grupa Zagrebmontaža d.o.o. i ove godine bit će generalni pokrovitelj dviju večeri Dalmatinske šansone, koje će se u Šibeniku održati 19. i 20. kolovoza. Ugovor o generalnom pokroviteljstvu s predstavnikom Zagrebmontaže, voditeljem šibenskog Trgovačkog centra Dalmare Daliborom Slavicom, u srijedu su u Šibeniku, na konferenciji za novinare, potpisali direktori Šansone Dušan Šarac i Branko Viljac, koji su Zagrebmontaži uručili i posebno priznanje za potporu u proteklih osam godina.

"Osme večeri Dalmatinske šansone mogu početi već danas, jer je lista izvođača, koji će nastupiti u natjecateljskom dijelu, konačno zaključena. Po kvaliteti, ovogodišnja Šansona neće zaostajati za onima iz prijašnjih godina, čak se može kazati da će to biti jedan od najboljih festivala. On donosi kvalitetna kantautorska djela, šansone građanskog prizvuka, čime ovaj festival ostaje najčvršća utvrda prave dalmatinske pjesme. Hrvatska televizija izravno će prenositi natjecateljski dio Šansone 20. kolovoza, dok će Večer starih skladbi biti snimljena i potom prikazana na jednoj od domaćih komercijalnih televizija. Pri kraju je i izrada nosača zvuka, koji će javnosti biti predstavljen desetak dana uoči održavanja Šansone", kazao je Viljac.

Umjetnički direktor Dalmatinske šansone Dušan Šarac posebno je istaknuo podatak da je u odabiru izvođača u natjecateljskoj večeri postignut fini balans između starih i novih glazbenih snaga. Tako će uz već prokušane izvođače poput Đanija Stipaničeva, Zorana Jelenkovića, Meri Cetinić, Nene Belana, Ibrice Jusića, Tomislava Bralića, Dražena Žanka, Ive Pattiere, Deana Dvornika, zatim klapa Maslina, More, Luka, Nostalgija, Teuta, te skupina Rivers i The Obala, na festivalu nastupiti šibenski bandovi Oranž i Papagallo, kao i mlade šibenske pjevačice Dragica Gulin i Sabrina.

"Kuriozitet ovogodišnje Šansone svakako je nastup ček petoro hrvatskih glumaca, Arijane Čuline, Kostadinke Velkovske, Ante Čede Martinića, Anje Šovagović i Šime Bubice, koji imaju izvrsne pjesme i što će sigurno pomutiti račune ostalim izvođačima", kaže Šarac.

Uoči festivala, u četvrtak 18. kolovoza, u Galeriji Madrigal bit će otvorena izložba slika Plavi putovi mora. Večeri na Trgu Republike Hrvatske vodit će Oliver Mlakar i Barbara Radulović, dok će voditelj festivalskog orkestra biti maestro Joško Banov.

Nikola URUKALO

Šansona 2023