Jutarnji List - Šibenske šansone ganule puni Lisinski

01.Svibanj.2006, 09:42 admin

ZAGREB - Skladbom "Da te mogu pismom zvati" klape Maslina preksinoć je otvoren dobrotvorni koncert "Najboje od večeri dalmatinske šansone , Šibenik, od 1998. - 2005.", održan pred punom dvoranom Koncertne dvorane Lisinski.

Već na samom početku koncerta koji je predstavio najbolje hrvatskešansonijere, Arsena Dediča, Gabi Novak, Ibricu Jusića, Meri Cetinić, Tedija Spalata, te među ostalim i klape More, Cambi i Fortica, publika je zapjevala zajedno sa izvođačima ne odolivši prepoznatljivoj skladbi klape Masline, premijerno izvedenojna prvom šibenskom festivalu 1998. godine.

Šansonijerima, koji njeguju dalmatinsku pjesmu, tako nisu odoljeli ni najviši državni dužnosnici, pa su u pratnji supruga pristigli i neki političari i ministri, primjerice obrane Vladimir Rončević, financija Ivan Šuker, te Nadan Vidošević. Zagrebačke Šibenčane pozdravio je i predsjednik Društva Šibenčana u Zagrebu Ivo Čala, koji je istaknuo kako sav prihod od dobrotvornog koncerta ide za otkup i obnovu prostorija Društva u Zagrebu, gdje se Šibenčani okupljaju već 27. godinu zaredom.
među iskusnim šansonijerima ugodno iznenađenje ovog kulturnog i društvenog događajabila je mlada Riječanka Tina Vukov, inače nećakinja Vice Vukova, koja se široj publici predstavila odličnim plasmanom na ovogodišnjoj Dori. Svoj doprinos dobrotvornom koncertu dali su i pop rock izvođači Neno Belan i Massimo.
Marjana Sever
 

Šansona 2023