Jutarnji List - Mrvica svira Mozarta na dalmatinski način

01.Lipanj.2006, 09:40 admin

ŠIBENSKI FESTIVAL - Organizatori 9. festivala dalmatinske šansone najavljuju veliku glazbenu feštu u kolovozu

ŠIBENSKI FESTIVAL - Organizatori 9. festivala dalmatinske šansone najavljuju veliku glazbenu feštu u kolovozu

MRVICA SVIRA MOZARTA NA DALMATINSKI NAČIN
Arsen će pjevati u duetu s Tinom Vukov, a Gego i Picigin bend debitiraju. Okosnica festivala bit će skladbe sa Splitskog festivala iz najboljih dana.

ŠIBENIK - Sve ulaznice za 9. festival dalmatinske šansone, koji će biti održan u kolovozu, rasporedane su i rezervirane još prije Božića, a na crnom tržištu postižu višesttruku cijenu iako još nisu poznati ni program festivala, ni popis pjevača, glazbenika i autora koji će na njemu nastupiti.

Na večeri starih skladbi nastupit će prva postava prve lige hrvatske estrade, pojačana perspektivnom mladošću, a preipremamo i nekoliko iznenađenja koja će biti prava poslastica za ljubitelje dobre pjesme.

Senzacija je da se na festival dalmatinske šansone vraća - Maksim Mrvica koji je na tom festivalu i počeo svoju svjetsku karijeru. Mrvica će na FDŠ- svirati jednu Mozartovu skladbu, ali na dalmatinski način. Ništa manje senzacionalan neće biti duet Tine Vukov i Arsena Dedića. Oni će na večeri starih skladbi pjevati Arsenovu pjesmu "vraćam se". Na festival dolazi i Matija Dedić, u pratnji Ivane Kindl koja je pripremila komad dalmatine na soul način, Lea Dekleva nastupit će u duetu sa Sašom Lozarom, a art umjetnica Sandra Sagena dovodi u Šibenik jednu od najboljih hrvatskih jazz seleksija kojom će dirigirati Alan Bjelinski.

Kao debitant u Šibeniku nastupit će Gego i Picigin bend, a grupa Rivers, koja se lani proslavila obradom talijanskog hita "Parole, parole", dolazi s rasnim dalmatinskim hitom koji je napisala - Tamara Obrovac.

Šansona 2023