Večernji list - Dalmatinska šansona: U Šibeniku održana prva večer festivala

19.Kolovoz.2006, 09:39 admin

Zvucima Šibenske balade, na Trgu Republike Hrvatske u Šibeniku počela je 9. dalmatinska šansona. Gledalište uz katedralu Sv. Jakova bilo je prepuno, a i okolni su balkoni bili ispunjeni ljubiteljima šansone.

Zvucima Šibenske balade, na Trgu Republike Hrvatske u Šibeniku počela je 9. dalmatinska šansona. Gledalište uz katedralu Sv. Jakova bilo je prepuno, a i okolni su balkoni bili ispunjeni ljubiteljima šansone. Direktorski dvojac Branko Viljac i Dušan Šarac ove su godine izborom naših starih, uvijek popularnih skladbi potvrdili tezu da je dobra pjesma dobra uvijek i svuda. Dobro poznate pjesme redale su se jedna za drugom.

Oduševio Saša Lozar
Runjićeva Molitva za Magdalenu u izvedbi Saše Lozara oduševila je publiku, a velik su pljesak među ostalim izmamili i Tedi Spalato, Ivo Pattiera, mlada Lea Dekleva u pratnji Matije Dedića i šibenski pjevač Goran Škerlep. Božo Mimica uručio je tijekom večeri velikom Jakši Fiamengu posebno priznanje za sedam uspješnih godina suradnje s Dalmatinskom šansonom u Šibeniku.

Da je ipak najveća zvijezda festivala, pokazala je Gabi Novak svojom nadahnutom izvedbom Arsenove Kuće za ptice. Nenadmašna Gabi, koja je, čekajući nastup, uživala u društvu unučice Lu, dobila je za svoj doprinos šansoni, ali i 50 godina rada, posebno priznanje. Dirnuta pjevačica i šibenska "nevista", zahvalila je na časti i rekla da joj je iznimno drago što je upravo u Šibeniku, u kojem je doživjela mnogo prelijepih trenutaka, dobila i priznanje.

Večer novih skladbi
Sinoć je na programu bio natjecateljski dio festivala Večer novih skladbi na kojem su izvedene 23 nove skladbe. Prvi su se put kao autorski dvojac pojavili Arsen Dedić i sin Matija pjesmom Sve otpočetka u izvedbi Ivane Kindl.

Šansona 2023