Večernji list - Hariju zasjalo dvostruko sunce

11.Kolovoz.2003, 09:47 admin

Tako je završila i šesta Dalmatinska šansona, koja s vremenom dobiva sve više poklonika pa su u publici osim ljubitelja te vrste glazbe sve češći i brojniji državni dužnosnici.

Smatra se kako šibenski festival, donekle, popunjava prazninu na domaćoj lakoglazbenoj sceni te da je kvalitetom pjesama bliži onome što se naziva dobra dalmatinska glazba od nekih ostalih festivala.
To posebice potvrđuje Večer starih skladbi, u kojoj priznati domaći izvođači često pjevaju neke poznate i kvalitetne pjesme koje su na hrvatskom priobalju nastale tijekom bliže povijesti.

U subotnjoj noći, sunce je dvostruko zasjalo Hariju Rončeviću, koji je pjevao svoju pjesmu "Tamo di sunce sja" i dobio dvije nagrade na Večeri novih skladbi, u okrilju šibenskog festivala Dalmatinske šansone. Splitski kanatutor koji je široj javnosti poznat po pjesmi "Getanin", osvojio je ovoljetnu prvu nagradu žirija za skladbu, ali i nagradu za najbolje kantautorsko djelo.

Ni splitski skladatelji Dragan Lukić Lvky i Neno Belan nisu ostali praznih ruku. Lvky je za pjesmu "Nevera" dobio drugu, a Belan za "Srce od leda" treću nagradu žirija.
Publika je većinom glasova nagradila mladiće iz šibenske klape Teuta, a za najbolju interpetaciju priznanje je zaslužila glazbena veteranka Radojka Šverko.
Prvi je put na Dalmatinskoj šansoni nastupio i mladi Šibenčanin Šime Bubica i odmah proglašen najboljim debitantom.

Šansona 2023