Direktori Šansone htjeli su pokazati da je to liberalan festival pa su se poljubili pred novinarima

18.Kolovoz.2017, 14:54 admin

Veselo je bilo danas u D-Resortu na predstavljanju jubilarnog 20. izdanja Večeri dalmatinske šansone koje počinje večeras u Šibeniku. Branko Viljac, direktor Šansone i Dušan Šarac, umjetnički direktor festivala svima su htjeli pokazati da je Šansona otvoren festival pa su se poljubili u usta ispred okupljenih novinara.

Kada Šarac i Viljac organiziraju presicu, jasno je da će to biti zabavno, a ovog puta je bilo smijeha na bacanje. Branko Viljac je predstavio goste, odnosno, najavio ih je kao što bi sportski komentator najavio izlazak igrača na teren.

Na predstavljanju mandalinskom Greens baru, gdje su uručena priznanja ljudima koji su 20 godina zadužili taj šibenski festival, uz Šarca i Viljca, bili su Ivo Patiera, Zlatko Gal, Tommi Mischel, producent, glazbenik, aranžer i dobitnik Grammya Allan Slutsky sa svojim bendom.

- Allan dolazi iz Philadelphie gdje igra i naš Dario Šarić. Pozvat ćemo ga na koncert, ali morat će platiti kartu. Najbolje je rekao Arsen kada nas je nazvao zločinačkom organizacijom 'Šibenik koncert' – kazao je raspoloženi Viljac.

Šarac je na to dodao da su direktori ostalih festivala rigidni i ozbiljni, da gledaju jesu li im ispali novci iz novčanika i koliko će ostati nakon festivala, dok oni tih problema nemaju jer nema ni novaca.

- Ako netko od pjevača ne dođe, pjevat ćemo ja i Duško, mi smo takvi. Evo, Šansona je toliko otvoren festival da je vrijeme da se javno poljubimo. Jedan pravi muški poljubac. Ako mogu ženske na Oscarima, možemo i Duško i ja – kazao je Viljac te su se Šarac i on poljubili na oduševljenje okupljenih.

 

Umjetnički direktor festivala Dušan Šarac jako je ponosan na dosadašnji rad.

- Trebali su tu biti i neki izvođači kojima smo trebali uručiti priznanja, ali oni su noćne ptice kao i ja pa im je rano još. Ispred nas je pregršt CD-ova s odličnim pjesmama. Ovo bi se prije 30 godina prodalo u 100 tisuća primjeraka, ali tu smo di smo. Već je prošlo 20 godina i ne mogu vjerovati kako vrijeme leti – kazao je Šarac.

Nakon uručenih priznanja i svirke Hothouse Flowersa iz Irske, predstavljeno je dvostruko izdanje s najljepšim pjesmama Večeri dalmatinske Šansone, predstavljen je novi album Tommi Mischel, a predstavnici Croatia Recordsa su Šarcu i Viljcu uručili posebno priznanje za dvadesetogodišnji rad.

Šansona 2023