Branko Viljac: 'Šansona je uhvatila dobre godine, nadam se da ćemo i 30. rođendan obilježiti na isti način'

14.Kolovoz.2017, 14:50 admin

Povodom jubilarnog Festivala dalmatinske šansone, otvorena je večeras u šibenskom muzeju retrospektivna izložba fotografija izvođača koji su kroz 19 godina Šansone nastupali na pozornici pred katedralom sv. Jakova.

- Ova izložba je izvanredna prilika da na jednom mjestu prikažemo fotografije koje su postale povijest, neke od njih snimljene su još u prvim godinama Šansone, dok se zvala još Smotra i nismo ni sanjali da će postati festival – rekao je je direktor festivala Branko Viljac i dodao kako se nada da će Šibenik i 30. obljetnicu svog prepoznatljivog festivala obilježiti na isti način.

Umjetnički direktor Festivala dalmatinske šansone Dušan Šarac istaknuo je da od svih najviše pamti prvu Šansonu, koja je, kaže, dobro prošla pa su zahvaljujući njoj i one koje su uslijedile također bile uspješne.

- Festival je ušao u dobre godine, zahvaljujući pjevačima i izvođačima koji su nam se rado odazivali. Uspjeli smo zajedno s njima dogurati do 20. godine, i sada prikazujemo vremeplov tog razdoblja kojeg se s nostalgijom sjećam – rekao je Šarac i dodao da uspjeh festivala ne bi bio moguć bez ljudi koji su ju podupirali od prvog dana

Tu ću svakako istaknuti velikog Arsena Dedića, istaknuo je Dušan Šarac, umjetnički direktor festivala.

Uz brojne Šibenčane, večeras su izložbu u Muzeju došli pogledati i gradonačelnik Željko Burić sa zamjenikom Paškom Rakićem, pročelnica odjela za društvene djelatnosti Mirjana Žurić, producent i snimatelj Željko Petreš, modna dizajnerica Loredana Bahorić, bivši predsjednik Šibenske narodne glazbe Darko Gulin te direktor šibenske Turističke zajednice Dino Karađole.

Šansona 2023