Klapa Iskon na Šansoni predstavlja novu pjesmu: 'Došla nam je kao naručena, jedva čekamo Šibenik'

11.Kolovoz.2017, 14:41 admin

Poznata klapa Iskon na ovogodišnjoj jubilarnoj Večeri dalmatinske šansone publici će predstaviti svoju novu pjesmu Pokora.

Pjesma Pokora autorsko je djelo Borisa Rogoznice, koji ju je ponudio članu klape Iskon Marku Pecotiću Peci, inače starom prijatelju iz mladih dana.

Momci iz klape Iskon kažu kako se vesele predstavljanju nove pjesme i dodaju da im je došla kao naručena u cijelom zanosu na kojem plove zahvaljujući velikom hitu 'Dobra večer, prijatelji'.

- Pjesma nam je svima ušla u uho nakon nekoliko slušanja i zajedno smo odlučili da se radi o pravom izboru za šibensku šansonu. Aranžman smo odmah odlučili povjeriti Eduardu Botriću koji je to napravio u našem prepoznatljivom stilu, što nam je i bila želja. Nakon toga smo odmah otišli snimiti i spot jer zbog velikog broja gaža kasnije ne bi stigli. Režiju je preuzeo Matko Petrić, mi smo sa finalnim uratkom zadovoljni jer smo predstavljeni u nekom drugom svjetlu, nismo željeli klasični klapski spot nego neki s pričom koja prati pjesmu - kazao je Marko Pecotić, te dodao da se svi u klapi  raduju šibenskoj šansoni koju nisu propustili niti jedne godine pa tako neće ni ove.

- Počašćeni smo što ćemo ponovo biti dio te velike priče i što ćemo nastupiti na obje večeri, na jubilarnoj i na natjecateljskoj večeri - kazali su pjevači Iskona.

Autor pjesme, Boris Rogoznica rekao je da pjesma priča priču o tvrdom, autohtonom Dalmatincu čiju je narav teško promijeniti.

-Tako sam se sjetio svog starog prijatelja Marka Pece koji se pronašao u pjesmi i rekao mi je samo 'Bore, ovo ostavi nama'! - kazao je Rogoznica.

 

Šansona 2023