Slobodna dalmacija - Ulaznice razgrabljene za obje večeri

19.Kolovoz.2006, 09:45 admin

Večeras s početkom u 21 sat na Trgu Republike Hrvatske počet će 8. večeri dalmatinske šansone, po mnogima, najbolji festival zabavnoglazbenih nota u Hrvatskoj.

Osmi put zaredom između renesansne Gradske vijećnice i jedinstvene katedrale sv. Jakova održat će se glazbena manifestacija, koja s punim pravom nosi i epitet najboljega šibenskoga glazbenog događaja. Da je tome tako, potvrđuje i golemo zanimanje za ulaznice, koje organizator Šansone, Koncertna agencija Šibenik koncert, zbog objektivnih razloga, ne može osigurati u dovoljnom broju. Ulaznice su rasprodane i podijeljene sponzorima i pokroviteljima festivala još prije desetak dana, tako da ih danas i sutra neće biti u slobodnoj prodaji.
Na 8. večerima dalmatinske šansone - Šibenik 2005., u prvoj će večeri, koju će izravno prenositi nekoliko hrvatskih radijskih postaja, biti izvedeno čak 26 starih skladbi, od kojih su neke nastale prije više od četrdeset godina.

Skladbe će pjevati provjereni izvođači hrvatske estrade, koji već godinama, kako sami naglašavaju, s velikim zadovoljstvom nastupaju na šibenskoj Šansoni. U Večeri novih skladbi, u natjecateljskom dijelu Šansone, uz izravan prijenos na Drugom programu HRT-a, bit će izvedena 21 pjesma, za koje direktori Šansone Dušan Šarac i Branko Viljac tvrde da imaju vrlo ujednačenu kvalitetu. Pobjednik će očigledno biti proglašen u žestokoj konkurenciji, što znači da stručni ocjenjivački sud čeka i te kako težak posao.
Osma dalmatinska šansona večeras će početi uz taktove legendarne Šibenske balade, dok će pozdrave s Ljetne pozornice hrvatskoj javnosti uputiti voditeljski dvojac Barbara Radulović i Oliver Mlakar.

Nikola Ukukalo

Šansona 2023