Novosti

Dalmatinska šansona Šibenik: ‘Nije lako, ali je ležerno’

Kad festival traje 20 godina, to je hvale vrijedno. No, na današnjoj prezentaciji dvadesetog izdanja Dalmatinske šansone Šibenik (18. i 19. kolovoz) nije nas fasciniralo to, već činjenica da su pjesme sa sedme Šansone, dakle 2004., objavljene na audiokaseti!

Opširnije →

Klapa Iskon na Šansoni predstavlja novu pjesmu: 'Došla nam je kao naručena, jedva čekamo Šibenik'

Poznata klapa Iskon na ovogodišnjoj jubilarnoj Večeri dalmatinske šansone publici će predstaviti svoju novu pjesmu Pokora.

Opširnije →

Allan Slutsky, čovjek kojeg uživa ga slušati i Barack Obama u kolovozu gostuje u Šibeniku

Mali hrvatski Šibenik i velika američka Philadelphia su od ovog ljeta puno bliži ili, kako je (polu)ozbiljno kazao jedan sredovječni Šibenčanin, "već spremni za bratimljenje".

Opširnije →

Nada se i trećoj sreći na "Šansoni": Bernarda Bruno, pjevačica koja živi u Švicarskoj o svojoj sljepoći, vjeri, glazbi...

Bernarda Bruno stiže i ove godine na “Dalmatinsku šansonu” i, sportskim rječnikom, brani lanjsku titulu pobjednice šibenskog festivala. Šibenska je publika već naučila na tu Hrvaticu iz Švicarske, koja se, nema sumnje, dobro nosi sa svojim hendikepom. Simpatična i zgodna djevojka potpuno je slijepa.

Opširnije →

Donosimo kompletnu listu izvođača na Večeri novih skladbi dvadesetih Dalmatinskih šansona

Gotova je lista Večeri novih skladbi na jubilarnom dvadesetom festivalu Dalmatinska šansona koja će se održati 19. kolovoza u Šibeniku na pozornici pred Gradskom vijećnicom. Organizatori su od skladbi koje su došle na natječaj odabrali 24, a čast da otvori Šansonu dobili su Šibenčani iz Bagatina. U nastavku provjerite kompletan raspored izvođenja i sve izvođače.

Opširnije →

Belan predvodi izvođače na 20. jubilarnoj Dalmatinskoj šansoni

Opširnije →

Najbolji debitant prošlogodišnje Šansone snimio spot za 'Djecu sunca'

Tomisilav Šanić, prošlogodišnji osvajač šansonjera za najboljeg debitanta s pjesmom 'Djeca sunca' za koju je napisao i glazbu i tekst, snimio je video spot na Martinskoj, a režiju potpisuje šibenski redatelj Željko Petreš.

Opširnije →

Budi se kultni šibenski festival: Na Šansonu stižu Massimo, Belan, Hari, Tedi Spalato...

Nekako s proljeća, kako je otpjevao legendarni, ali nažalost pokojni Kemal Monteno, budi se i Dalmatinska šansona u Šibeniku. I formalno, i stvarno. Ovih dana raspisan je natječaj za nove skladbe, koji će trajati do 5. svibnja.

Opširnije →

Na jubilarnu Šansonu dolaze poznata irska kantautorica te dobitnik Grammyja s Broadwayja

Branko Viljac i Dušan Šarac, direktorski dvojac Šansone, veliki jubilej će obilježiti tjednom dalmatinske šansone koji će, uz dvije festivalske večeri, 19. i 20.kolovoza, popratiti s gostima iz inozemstva. Prva večer će biti retrospektiva najboljih skladbi od 1998. do 2016. godine, a očekuje vas i bogat show program te gala večer.

Opširnije →

Glazbena Udruga „Šibenik koncert“ i direkcija festivala „Večeri dalmatinske šansone“ raspisali su natječaj za izbor 20 skladbi koje će biti izvedene na Večerima novih skladbi

Glazbena Udruga „Šibenik koncert“ i direkcija festivala „Večeri dalmatinske šansone“ raspisali su natječaj za izbor 20 skladbi koje će biti izvedene na Večerima novih skladbi 20. šibenskog festivala dalmatinske šansone. Rok za prijavu skladbi je 5. svibnja, a one koje budu izabrane i zaslužile da budu otpjevane šibenska publika će izravno, a ljubitelji dalmatinske šansone putem HTV-a čuti 19. kolovoza.

Opširnije →

Novosti

     

    Prodaja ulaznica

    Ulaznice za Večeri dalmatinske šansone možete nabaviti online na entrio.hr:

    Večer u počast Vice Vukova

    Večer novih skladbi

     

     

     

     

    Zlatni sponzor festivala 24. Večeri dalmatinska šansone Šibenik 2021.