Album prvijenac klape Sebenico nominiran za Porina

06.Ožujak.2013, 11:40 admin

U Zagrebu su večeras objavljene nominacije za najprestižniju glazbenu nagradu u zemlji, Porin 2013. U kategoriji za najbolji album klapske glazbe, našao se i prvi album šibenske klape Sebenico, a Večeri dalmatinske šansone ove su godine nominirane u čak dvije kategorije: najbolji kompilacijski album s raznim izvođačima i najbolji kompilacijski album

'Dobra večer, Uzorita', prvi album klape Sebenico nominiran je za Porina u kategoriji najboljeg albuma klapske glazbe. Producent albuma i član klape Branimir Bubica ne krije zadovoljstvo ovim priznanjem struke.

- Lijepo je bilo čuti tu vijest, pogotovo zato što smo mlada klapa i ovo nam je prvi album. Drago mi je i što se u našoj kategoriji našao i album kojeg je također producirao Šibenčanin, Dušan Šarac – kazao nam je Branimir, misleći na album '46. Festival Dalmatinskih klapa – Omiš 2012.' u izvedbi raznih izvođača.

Podsjetimo, klapa Sebenico osnovana je u svibnju 2011. godine, u sastavu Ivica Vlaić, Krešimir Batinica i Branimir Bubica, članovi bivše Teuta, Marjan Milošević, član klape More te Marko Grubišić i Miro Bušac iz klape Bilice.

Također, Ivica Vlaić član je Super klape koja će ove godine predstavljati Hrvatsku na Eurosongu, pa je i večerašnja objava nominacije za Porina zasigurno dala vjetar u leđa perspektivnim šibenskim klapašima.

Čak dvije nominacije za nagradu Porin osvojio je i festival Večeri dalmatinske šansone - u kategoriji najbolji kompilacijski album s raznim izvođačima te najbolji kompilacijski album.

IZVOR: www.sibenik.in

Šansona 2023