Pobjednici 15. Večeri dalmatinske šansone Đani Stipaničev i Dean Dvornik

26.Kolovoz.2012, 13:31 admin

Najviše nagrada sinoć je pokupila mlada šibenska klapa Brodarica. Za pjesmu ‘Korak’ nagrađena je drugom nagradom publike i stručnog žirija, a Šansonijera je dobila i za najbolje kantautorsko djelo.

 

Prema ocjeni publike, pobjednik 15. Večeri dalmatinske šansone je Đani Stipaničev sa skladbom ‘Prokleta ljubav’. Ovo je treći put da je publika tog Tribunjca podrijetlom okitila Šansonijerom, podsjetimo, Đani je prvu nagradu publike odnio 2005. i 2009. godine za pjesme ‘Potraži me’ i ‘Sve smo bliži’, no sinoć je bio posebno sretan.

- Ovo je jedna od deset pjesama s mog novog albuma. Osobito mi je drago što sam sam izabrao pjesmu s kojom ću se predstaviti na Šansoni. Neno Ninčević nije htio ovu pjesmu, već neku drugu, pa je ovo moja mala pobjeda u odnosu na njega, iako smo veliki prijatelji. Drago mi je i što će pjesma ‘Prokleta ljubav’ nakon Šansone i ovog uspjeha zaživjeti na pravi način – kazao je Đani novinarima nakon pobjede.

Žiri je ove godine prvu nagradu dodijelio Deanu Dvorniku za pjesmu ‘Čuvam svaku kap’. Ovo je drugi put da je šibenski žiri prepoznao Dvornikovu pjesmu kao najbolju, podsjetimo, prvu nagradu žirija odnio je i 2006. godine za skladbu ‘Samo me jubi’.

 

NAJTROFEJNIJA KLAPA BRODARICA

Najviše nagrada sinoć je pokupila mlada šibenska klapa Brodarica. Za pjesmu ‘Korak’ nagrađena je drugom nagradom publike i stručnog žirija, a Šansonijera je dobila i za najbolje kantautorsko djelo.

 

- Naš put je počeo još prošle godina s nagradama na Omišu i na Šansoni te s izdavanjem albuma s obradama Miše Kovača. Ovo je divan san koji traje već godinu dana. Stvarno smo iznenađeni, uzbuđeni i presretni, ovo je trenutno najljepša stvar koja nam se mogla dogoditi – kazali su momci iz klape Brodarica. Komentirali su i činjenicu što im je prva nagrada žirija promakla za 0,1 bod.

- Bilo bi bolje da nismo čuli – našalili su se. Dodali su kako rade na novim projektima, spotovima, a pišu i nove pjesme. Nakon uloženog truda, kažu, nadaju se da će kroz godinu dana postati ‘malo veći faktor na klapskoj, ali i općenito nacionalnoj glazbenoj sceni’.

Treće mjesto, prema glasovima publike, svojim energičnim nastupom zaslužila je splitska klapa Cambi. Momci nisu krili zadovoljstvo.

- Izuzetno smo sretni što smo nastupili na najboljem festivalu u Hrvatskoj. Publika je već nakon našeg nastupa aplauzom pokazala što misli o pjesmi. Nadam se da se vidimo i dogodine – poručili su Splićani.

NAJBOLJI DEBITANTI – POSTOLAR TRIPPER

Najboljim debitantom proglašen je bend Postolar tripper koji se neobičnim glazbenim stilom i u pratnji splitskog benda Libar predstavio energičnom skladbom ‘Gajeta’. Momci su bili iznenađeni nagradom. Na festival ih je, kažu, prijavila izdavačka kuća, a ostalo je odradila direkcija Šansone, odabravši ih za Večer novih skladbi.

Najbolji tekst na ovogodišnjoj jubilarnoj šansoni ima skladba ‘Donesi mi Jelo vode’, u izvedbi klape Maslina, autora Frane Bilića, a za najizvođeniju skladbu u prošloj godini nagradu je dobila pjesma ‘Oceani ljubavi’ Nene Belana.

Konačno, povodom 15 godina uske suradnje, ali i zbog činjenice da je napisao najizvođeniju šansonu koja je ikad izvedena na ovom festivalu, ‘Šibenska nevista’, umjetnički direktor Festivala dalmatinske šansone Branko Viljac uručio je srebrnog, za tu priliku posebno izrađenog Šansonijera Arsenu Dediću.

IZVOR: Šibenski Portal

Šansona 2023

 • Natječaj 2023
  •  

   Prodaja ulaznica

   Ulaznice za Večeri dalmatinske šansone možete nabaviti online na Croatia Tickets

    

    

    

    

   Zlatni sponzor festivala 24. Večeri dalmatinska šansone Šibenik 2021.