Prva večer festivala na kojem nema mjesta za Jolu i Rozgu

25.Kolovoz.2012, 12:47 admin

- Svaka čast mojim kolegama i prijateljima, nek se ne naljute, ali drago mi je što je Šansona festival na kojem nema mjesta za Jolu ili Rozgu – kazao nam je Branko Bubica iz klape Maslina, koja je hit pjesmom 'Da te mogu pismom zvati', uz ovacije publike, zatvorila prvu, retrospektivnu večer jubilarne Šansone.

 

- Posebna je atmosfera ovdje u Šibeniku, posebni su ljudi, ambijent, odabir pjesama… Zato se uvijek rado odazovem – na jubilej se osvrnula Meri Cetinić, a i Tedi Spalato čestitao je organizatorima na 15 godina realiziranja „najkvalitetnijeg festivala u Hrvatskoj“. Tu su frazu ponovili svi naši sugovornici.

- Da, jer je to zaista tako. U posljednjih 15 godina ni jedna pjesma nije bila šund – složio se i Tomislav Bralić.

- Tu vlada intimna atmosfera, dalmatinski štih, lijepo je uživati u kvaliteti pjesmama i njihovoj izvedbi – kazala nam je Lidija Bačić.

Sinoć je na Trgu Republike Hrvatske održana revijalna večer retrospektive, na kojoj su se izredale 22 skladbe, sukus najboljih pjesama tijekom proteklih 15 godina. Večer novih skladbi održava se večeras u 21 sat, a kako je kazao direktor festivala Branko Viljac, tek će nijanse odlučivati o pobjedniku, budući da su pjesme pomno birane i konkurencija oštra.

IZVOR: ŠibenikIN

Šansona 2023